Salsa Loca
 Start    Presse Bandet Omtale    Fotos   Video   Musik    Kalender Nyhedsbrev Booking   Salsalinks Andre links   Experience this site in English


Koncertanmeldelse
 
 Top Salsa Loca i Kitty Club
 
Nis Kristensen
 

Salsa Loca spillede fredag d. 12. juli 2002 i Kitty Club i Park Café som et led i Copenhagen Jazz Festival 2002. Over 200 havde denne aften fundet vej til Kitty Club - og det blev en varm affære!

Nis Kristensen var en af de fremmødte, og han har begået nedenstående positive og sine steder tankevækkende anmeldelse af koncerten og dansen omkring den.

Nis er selv en ivrig (og kvalificeret) salsadanser med speciale i at få det bedste frem i damen, og er flittig gæst ved byens mange salsaarrangementer, og som teksten turde antyde, også ved mange af Salsa Locas koncerter.


Salsa Loca sætter prikken over i'et ved Copenhagen Jazz Festival

Kitty Club på Park Cafe var rammen om en af jazzfestivalens absolutte højdepunkter, hvor det københavnske danse- og salsaband Salsa Loca fredag d. 12. juli gik på scenen og gav en oplevelse med skønne latinske rytmer og numre der virkelig får folk op og danse. 200 mennesker fik en speciel skøn oplevelse sammen med Salsa Loca, fordi bandet er unikt på den danske musikscene.

Salsa Loca er eksponent for den lækre Night Club Style. Der er høj dresscode, jakker til herrene, og bandets flotte piger har altid koordineret tøjvalget, før de går på scenen. Modsat den afslappede cubanske street-style med kondisko, jeans, t-shirt og en sweater på numsen, så giver en aften med Salsa Loca en kærkommen lejlighed til en glamourøs date med dansepartneren i 'det store skrud'.

For salsa freaks er en Salsa Loca-koncert på Kitty Club kult; man skal bare være der - og som en del af Københavns pulserende salsascene er bandet en central del af den rytme danserne lever i. Denne koncert på Kitty Clubs intime scene blev en spændende optakt til årets store salsabegivenhed, når bandet for tredje år i træk indtager Tivoli fredag d. 17. august med tre timers koncert, show og danseopvisninger. 'Be there!

Og hvordan kan et band, der ikke har latinske musikere i gruppen, blive valgt til at optræde på Plænen og gang på gang levere de fedeste latinske rytmer? Salsa Locas musikere ved, at der er forskel på at spille musik for musikkens skyld og at spille musik, der skal danses til. Flere af musikerne fra bandet (Tonny, Signe og Per) er virkelig dygtige salsadansere og ses ofte på internationale danseworkshops, hvor de arbejder med dansen. Derfor får det trofaste stampublikum og Københavns salsafreaks virkelig de lækreste og mest danseegnede latinske rytmer at danse til.

Senest blev Salsa Loca da også valgt til at spille på den internationale Salsacamp (i juni i Sverige), hvor så prominente salsainstruktører som Los Rumbereos, der koreograferede dansene i salsakultfilmen 'Dance with Me', var med til at give workshops.

Rytme, præcis rytme og igen præcision i rytmen er Salsa Locas varemærke. Rytme spillet af dygtige entusiastiske musikere, der virkelig er sammenspillet, og viser, at bandet har arbejdet hårdt i øvelokalet for at blive så gode. Latinoer eller ej, de kan deres kram, og de udstråler glæden ved deres musik, når de fyrer den af. Det gør musikken til den nemmeste og fedeste musik at danse til. Og der er en hemmelighed her. At danse salsa er herligt, og jo bedre rytme i kroppen, jo tættere og sensuelt kan salsaen danses, og det kan jo blive rigtig dejligt, frækt og farligt.

Derfor trækker bandet også Danmarks bedste dansere til, når de går på scenen. Rigtig mange af Københavns bedste dansere var på Kitty Club. De aktuelle danmarksmestre, Klavs og Vanessa, var der, og skønt var det at se dette dygtige par danse udenfor konkurrence, med deres glade smil og elegante 'Night Club Style'. Danset med en præcision og elegance, der sætter en helt ny og høj standard for salsa i Danmark, der helt er på linje med hvad der kan opleves på f.eks. Mayan Club i Los Angeles.

Mange dygtige salsainstruktører var også kommet for at opleve musikken og få lov til at afbilde musikken i deres dans. Salsadivaerne Trine Louise Koch og Stine Ortvad var der, forrige års danmarksmester Jon Dannerfjord gav den rigtig med sin fede street style på gulvet sammen med Stine. Vi var mange, der nød at dem spille op til hinanden. Jon altid parat med overraskelser, dips og tricks, og Stine, der gav et frækt modspil med forførende lady style, udslået hår og en avanceret lille salsakjole, der kunne give husarene åndenød.

Salsa Loca er et lækkert band med en høj dresscode og flotte musikere. Ja, man skulle tro, at der står en ond og pengegrisk konceptempresario bag bandet, og som har valgt musikerne efter udseende. Der er er virkelig noget at se på, flotte piger og nogle gode 'stege' til salsasildene. Sandheden er bare, at musikerne i Salsa Loca sørger for at give deres musik en flot indpakning. Intet er overladt til tilfældighederne, når de går på scenen. Publikum ved det, og mange stylede herrer kunne nyde synet af mange skønne salsa sild i sexede latinske outfits, og som virkelig havde fået sat håret op til sjov.

Det blev en meget varm aften, og det må siges, at der var så stor tvivl om Kitty Clubs management overhovedet kunne betjene ventilationsanlægget, at der kom flere kvikke forslag fra herreklubben om at lave en Miss Wet T-shirt-contest, nu betingelserne var så fint til stede.

Kitty Club har som Kellerdirk et par vigtige fordele frem for vores sædvanlige salsateker, for der var heldigvis ingen cigarsalg, der virker så ødelæggende på en god salsaoplevelse, og der var højt til loftet så tobaksrøg ikke virkede så generende. Og så er musikken begge steder bare helt i top.

Teknikken virkede ret godt, men et par vigtige mikrofoner havde ikke tilstrækkelig styrke, når Signe og Tonny skulle give os klar besked om, hvor og hvornår vi har troppe op ved Plænen. Det var lidt en skam, fordi koncerten havde mange gæster, der ikke var så kendt med HiFi-Salsa og diverse mailservere.

En stor tak til Salsa Loca for at give København endnu en fed oplevelse, og vi ser frem til Tivoli med spænding.

Nis Kristensen, aug. 2002.

 
Til toppen af siden Til www.salsaloca.dk